BOYUN GERME

Genelde yaşlanmanın etkisi ile oluşan sarkmalar bazı durumlarda ani kilo değişimleri yaşayan kişilerde sık olarak görülmektedir. Deri bölgesinde yaşanan gevşemeler yer çekim etkisi ile aşağı doğru yönelmektedir. Gevşemeler genelde boyun bölgesinde yaşanmasından dolayı boyun germe ameliyatı sık uygulanan estetik operasyonları arasında bulunmaktadır. Genelde yüz ve boyun bölgesinde oluşan sarmalar yüz şeklini bozmasından dolayı kişilerde rahatsız edici bir görünüm olarak görülmesinden germe işlemleri yapılması istenmektedir.

Boyun Germe Ameliyatları Nasıl Yapılmaktadır ?

Germe operasyonlarının kapsamı aslında uygulama olarak aynı mantık ile yapılmaktadır. Uygun bir bölgeden yapılacak kesi ile kulak arka bölümünden başlayarak saçlı deriye kadar yapılan uzatma olarak görülmektedir. Boyun derisinin ve kasların ayrılması ile yukarı doğru gerdirme yapıldıktan sonra oluşan yeni yapı iç dikişler ile sabitlenerek istenilen sonuç oluşmaktadır. Fazla olarak ortaya çıkan deriler ile kesilerek alınmaktadır. Bu gerdirme işlemleri sayesinde çene bölgesi daha belirgin bir şekilde ortaya çıkarılarak daha genç bir görünüm oluşmaktadır. Boyun germe ameliyatı sonrası oluşan kesi izleri kulak arkasında oluştuğundan dolayı operasyondan sonra rahatsız edecek izler görülmemektedir.

Yüz Estetiği Hakkında Diğer Makaleler ;

Çene alt kısmı (Gıdı bölgesinde) germeler;

Boyun kaslarında gevşemeden dolayı oluşacak sarkmalarda gıdı bölgesinde ilave germe operasyonu yapılmaktadır. Fakat gıdı bölgesinde sarkma şiddetine göre liposuction işlemi uygulanarak yağ emilimiyle düzeltilebilmektedir. Liposuction yetersiz kaldığı durumlarda çene uç bölgesinin 3-4 cm gerisinden kesim yapılarak yağlar çıkartılır ve gerdirme işlemi uygulanır. Hem boyun germe hem gıdı bölgesindeki sarkmaların düzeltilme işlemleri beraber yapılması ile daha genç bir görünüme kavuşulmaktadır.

Boyun Germe Ameliyatları

Boyun germe ameliyatları genel anestezi altında yapılan cerrahi işlem olarak yapılmaktadır. İşlemin türü ve cerrahi ekibe göre genelde 3-4 saat içinde tamamlanabilmektedir. Birçok estetik ameliyatında olduğu gibi deri altında operasyon sonrası oluşabilecek kan birikintilerinin atılması için dren boruları koyulmaktadır. Dren tüplerini genelde operasyondan sonra 24 saat içinde hastaneden taburcu olmadan çıkartılmaktadır. Boyun germe operasyonundan sonra bandajlar genelde 7-8 gün sonra komple çıkarılabilmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Öncesi

Operasyon programından en az 10 gün sigara kullanımının kesinlikle bırakılması gerekmektedir. Aynı şekilde kan sulandırıcı özellikte aspirin ve vitamin kullanan hastalarında bu tür takviyeleri 10 gün önceden bırakmalıdır.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası ve İyileşme Dönemi

Cerrahi bir işlem olmasından dolayı germe yapılan bölgede çok rahatsız edici olmayacak şekilde ağrı ve ödem gibi durumlar oluşabilmektedir. Fakat uygun ağrı kesici ilaçlar ile bu durum çok rahat atlatılabilmektedir. Genel olarak tam iyileşme süresi 6 aya bulabilmektedir. Fakat operasyondan 2-3 gün sonra hastalar normal yaşamlarına kontrollü bir şekilde dönebilir ve 10 gün içinde birçok şişlik ve morluk kaybolmaya başlamaktadır. Yapılan operasyon sonrası hızlı iyileşme olduğundan dolayı gerginlik ve uyuşukluk hissi de her geçen gün azalarak iyileşme gösterir.

Boyun Germe Ameliyatlarındaki Riskler Nelerdir?

Cerrahi işlem ve genel anestezi altında yapılmasından dolayı bütün cerrahi işlemlerinde oluşabilecek enfeksiyon, kanama gibi riskler görülebilmektedir. Çok nadir rastlansa da bazı durumlar hastaların operasyon geçirdikleri bölgelerinde kalıcı his kaybı olabilmektedir. Hasta yapısı ile alakalı olarak morlukların geçmesi 10-12 gün sürebildiği gibi bazı hastalarda 20 güne kadar kısmi morluklar kalabilmektedir.

Genel olarak oluşabilecek riskler;

  • Kanama
  • Enfeksiyon
  • Kötü iz
  • Asimetrik oluşumlar
  • Sinir yaralanmaları ve derin kesiler
  • Saç ve doku ayrışmaları

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Kanama Riski

Normal şartlarda başarılı geçen operasyondan sonra kanama görülmemektedir. Fakat aspirin gibi kan sulandırıcı ilaç ya da bitkisel çay içilmesi sonrasında kanda yaşanacak sulanmadan dolayı kanama görülmektedir. Deri altına yerleştirilen dren tüpleri ve baskılı bandaj uygulaması ile kanamaların önüne geçilebilmektedir.

Cerrahi işlem olmasından dolayı kesi yapılan bölgede eğer doktorun verdiği uygun antibiyotik kullanılmaması durumunda enfeksiyon riski oluşabilmektedir. Kontrol altına alınamayan enfeksiyon sorunları ilerleyen süreçte ciddi sorunlara dönüşebileceğinden hastanın antibiyotiğe karşı alerjisi olmaması gerekmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Kötü İz Riski

Başarılı geçen boyun germe ameliyatı sonrası izler rahatsız edecek şekilde olmamaktadır. Fakat operasyonu yapan ekip ve hastanın sonra ki süreçte yaşam şekli iz oluşumuna etki edebilmektedir. Özellikle sigara kullanan kişilerde izler kötü oluşabilmektedir. Sigara kullanımı damarlardaki kan akışını yavaşlattığı için izlerin kötü bir şekilde kapanmasına neden olabilmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Asimetri Oluşumu

Normal insan vücudu aslında belli olmayacak şekilde asimetrik bir yapıdadır. Fakat boyun germe operasyonundan sonra bu tür asimetrik çizgiler daha belirgin olabilmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Sinir Yaralanması ve Derin Kesikler

Tamamen operasyonu yapan cerrahi ekip ile kaynaklı riskler arasındadır. Derin kesi olması kalıcı bir hasar bırakmayabilir fakat yaranın iyileşme süresini daha geciktirmektedir. Sinir yaralanması genelde kalıcı bir sorun oluşturmamakla birlikte tedavisi olan sorunlar sınıfında görülmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Saç Kaybı ve Doku Ayrışmaları

Doku kayıpları çok sık görülen bir komplikasyon olarak görülmemektedir. Fakat görülen hastaların çoğunluğu sigara kullanımından kaynaklandığı belirlenmiştir. Boyun germe ameliyatında sonra gerginliğin durumuna göre saç dökülmeleri oluşabilmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Fiyatları

Operasyonlar genelde işlemi yapacak cerrahi ekip ve seçilen sağlık tesisine göre değişiklik göstermektedir. Boyun germe ameliyatları kaza sonucu oluşmamışsa SGK kapsamında karşılanmamaktadır.