Beylikdüzü’nde “Kaliteli Yaşama Engel Yok”

Beylikdüzü’nde “Kaliteli Yaşama Engel Yok”

Beylikdüzü Belediyesi, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği ve Medicana International İstanbul Hastanesi işbirliği ile “Kaliteli Yaşama Engel Yok” semineri düzenledi. Seminerde engelliler, engelli aileleri, ileri yaşlılar, yaşlılarla yaşayanlar, yatan hasta ve hasta yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak için bir araya gelindi.
Engelsiz yaşam için çalışmalarına büyük önem veren Beylikdüzü Belediyesi, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği’nin (EHDD) Türkiye genelinde yapmayı hedeflediği seminerlerin ilkine ev sahipliği yaptı. Beylikdüzü Belediyesi ve Medicana International İstanbul Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen “Kaliteli Yaşama Engel Yok” seminerinde hayati önem taşıyan birçok bilgi vatandaşlara aktarıldı.

Bakan, bakılan kişilerde psiko-sosyal sorunlar ve çözümler, bası ve yatak yaralarının önlenmesi ve tedavi yöntemleri, idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesi, medikal malzemelerin doğru kullanımının önemi, engelliler, yaşlılar ve otizmli bireylerde yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri gibi konuların ele aldığı seminer yoğun ilgi gördü. Plastik ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Lütfü Tahmaz, Beslenme ve Diyet Uzmanı Serap Andaç Öztürk, eğitim ve evde bakım hemşirelerinin verdiği seminer engelli ve engelli aileleri tarafından ilgiyle dinlendi.

“BİR İLKİ BAŞLATMIŞ OLDUK”

Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Bağbekleyen’in de hazır bulunduğu seminerde konuşan EHDD Başkanı Adem Kuyumcu, “Bası ve yatak yaraları, sonda kaynaklı ve yeterli hijyene dikkat edilmemesi sonucu oluşan enfeksiyonlar, yanlış beslenme sonucu artan sorunlar nedeniyle yaşanan ölümlerin oranı çok yüksektir. Bu sebepler sonucu ölümleri, doğru davranış ve doğru eğitimle azaltabiliriz. Burada Medicana Sağlık Grubu ev sahipliğinde ve uzman hekim desteğiyle bir ilki başlatmış olduk. Bundan sonraki hedefimiz bu projeyi Türkiye geneline yaymak olacak” dedi.